Minister Wiebes stuurt Tweede Kamer brief over publicatie Leidraad

30-10-2019
1357 keer bekeken

Deze nieuwspagina wordt niet meer geüpdatet. Op de hoogte blijven van het NPLW en nieuws over de warmtetransitie? Abonneer je op de nieuwsbrief en bekijk de nieuwspagina.

Het NPLW bouwt door op de ervaring, kennis en producten van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW), die overgaan naar het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW). 


Minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, heeft vandaag, 30 oktober, een brief naar de Tweede Kamer gestuurd omdat de Leidraad nu voor iedereen openbaar is.

Minister Wiebes vertelt in de brief onder meer over de aanleiding voor het ontwikkelen van de Leidraad aardgasvrije wijken: het Klimaatakkoord. Daarin staat dat elke gemeente uiterlijk eind 2021 een plan moet opstellen voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving, oftewel een Transitievisie Warmte. Gemeenten krijgen daarbij op diverse manieren ondersteuning, stelt Wiebes. Een van die hulpmiddelen is de Leidraad.
Bij het werken met de Leidraad kunnen de gemeenten voor ondersteuning terecht bij het Expertise Centrum Warmte. Volgens minister Wiebes hebben gemeenten hiermee een goede basis voor het opstellen van een Transitievisie Warmte.

 

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen