Twee nieuwe instructiedagen Vesta MAIS-model

11-11-2019
3063 keer bekeken

Deze nieuwspagina wordt niet meer geüpdatet. Op de hoogte blijven van het NPLW en nieuws over de warmtetransitie? Abonneer je op de nieuwsbrief en bekijk de nieuwspagina.

Het NPLW bouwt door op de ervaring, kennis en producten van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW), die overgaan naar het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW). 


Het Expertise Centrum Warmte organiseert twee nieuwe instructiedagen over het Vesta MAIS-model, toegespitst op de Startanalyse.

Voor het opstellen van hun Transitievisie Warmte kunnen gemeenten gebruikmaken van de Leidraad. Die bestaat uit een Startanalyse en een Handreiking voor lokale analyse die gemeenten in oktober 2019 hebben ontvangen. De Startanalyse is een technisch-economische analyse op basis van landelijke data die is opgesteld door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Daarbij heeft het PBL gebruikgemaakt van het eigen Vesta MAIS-model.  

Om ook zelf met dit model te kunnen gaan werken, verzorgt het Expertise Centrum Warmte samen met Ecorys trainingen. Deze tweede ronde van trainingen wordt nog meer toegespitst op de Vesta MAIS-variant en de bijbehorende aannames die gebruikt zijn voor de Startanalyse.

Om mee te doen aan deze trainingen is een ruime basiskennis van de warmtetransitie en affiniteit met modelanalyses gewenst. De training is gratis.

Kijk in onze kalender voor de details van de trainingsdagen op 27 november 2019 en 6 december 2019. Inmiddels is de instructiedag op 6 december volgeboekt.

Foto: Helloquence

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen