Gemeenten aan de slag met de warmtetransitie

Schets van de gemeente Haarlem
15-11-2019
2184 keer bekeken

Deze nieuwspagina wordt niet meer geüpdatet. Op de hoogte blijven van het NPLW en nieuws over de warmtetransitie? Abonneer je op de nieuwsbrief en bekijk de nieuwspagina.

Het NPLW bouwt door op de ervaring, kennis en producten van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW), die overgaan naar het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW). 


In de transitie naar een duurzame warmtevoorziening hebben gemeenten de regie. Daarvoor stellen zij voor eind 2021 een Transitievisie Warmte op. Een aantal gemeenten zijn aan de slag met de warmtetransitie, anderen staan nog aan het begin.

Lansingerland, Haarlem en vier Noordoost Twentse gemeenten - Losser, Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal - zijn al ver of hebben hun Transitievisie Warmte zelfs al klaar. Merlinn van Nieuwkuijk (Noordoost Twente), Rob Wijsman (Lansingerland) en Eline de Jong (Haarlem) vertellen elk in een filmpje over hun ervaringen met het opstellen van hun Transitievisie Warmte.

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen