Webinars Warmtestrategieën goed bekeken en nog te zien

09-07-2020
1423 keer bekeken

Deze nieuwspagina wordt niet meer geüpdatet. Op de hoogte blijven van het NPLW en nieuws over de warmtetransitie? Abonneer je op de nieuwsbrief en bekijk de nieuwspagina.

Het NPLW bouwt door op de ervaring, kennis en producten van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW), die overgaan naar het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW). 


Leo Brouwer en Lex Bosselaar hebben in twee webinars, op 2 en 7 juli, verteld over de verschillende warmtestrategieën als alternatieven voor aardgas, bedoeld voor gemeenten die bezig gaan of zijn met de Transitievisie Warmte. Heb je ze gemist? Ze zijn nog terug te kijken.

De decennialange ervaring van Leo Brouwer en Lex Bosselaar in de energie en warmtetransitie kwam goed van pas bij de best gedetailleerde en uiteenlopende vragen die de 50 respectievelijk 60 deelnemers stelden. Daaronder was een groot aantal medewerkers van gemeenten. Ook aan de kijkers zelf stelden we vragen via polls. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat de interesse in de verschillende strategieën behoorlijk gelijk verdeeld was. “Welke strategie de juiste is hangt namelijk ook heel erg af van de lokale situatie”, zegt Rinske de Jong, organisator en regisseur van de webinars. Een landelijk gebied met weinig bebouwing vraagt iets anders dan een binnenstad met monumentale panden.” 40% van de kijkers van deel 2 denkt dat waterstof na 2030 een significant aandeel in de energievoorziening in de gebouwde omgeving zal gaan krijgen en 17% al voor 2020, 40% denkt juist dat waterstof die rol helemaal niet krijgt.

Bij de webinars hebben Leo Brouwer en Lex Bosselaar een reader gemaakt met achtergrond- en verdiepende informatie, zoals links naar de factsheets op onze site. Die reader zit bij dit artikel. Het webinar deel 1 en het webinar deel 2 kun je bekijken. 

Rinske de Jong: “Houd onze kalender in de gaten. We gaan meer webinars organiseren. Er gaat natuurlijk niets boven persoonlijk contact. Toch merken we dat we met deze vorm van communicatie gemeenten ook goed kunnen ondersteunen.”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen