Expertise Centrum Warmte

Voor kennis over de warmtetransitie in de gebouwde omgeving

Het Expertise Centrum Warmte (ECW) is er voor gemeenten. Het is een deskundig kenniscentrum, dat gemeenten technisch, economisch en wat betreft duurzaamheid ondersteunt bij de warmtetransitie van de Nederlandse woningen en gebouwen.

 

 

Blijf op de hoogte

Mis geen nummer meer van de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) en het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW).

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

De Leidraad: hulpmiddel bij de transitievisie warmte

In september 2020 is de vernieuwde Leidraad gepubliceerd. Gemeenten kunnen dit instrument gebruiken bij het opstellen van goed onderbouwde transitievisies warmte en wijkuitvoeringsplannen. 
 

Meer over de Leidraad

Warmtenet? Check de Template Businesscase Warmtenetten

Samen met corporaties kunnen gemeenten veel huurwoningen in een keer aanpakken en aardgasvrij maken, bijvoorbeeld door het aansluiten op een warmtenet. Maar wanneer is het interessant om zo’n warmtenet te ontwikkelen? Daar helpt onze template bij.

Meer over de template

Ondersteuning met Extern Advies Warmtetransitie

Het ECW biedt gemeenten een regeling voor het inhuren van een externe adviseur voor werkzaamheden in het kader van de warmtetransitie. Ook ondersteunt het ECW gemeenten met tips voor het inkopen van de expertise. Nog geen gebruikgemaakt van deze regeling? Doe dit dan voor 1 juni 2021.

Vraag de EAW-regeling aan

 
 

Bekijk de laatste drie nieuwsbrieven

Samen met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) verstuurt het ECW maandelijks een nieuwsbrief. Gemist? Wij hebben de laatste edities voor je op een rijtje gezet om terug te lezen.

Infographic strategieën Startanalyse 

Als je een gebouw van het aardgas af wilt halen, zijn er aanpassingen nodig, zowel in als om het gebouw. Welke aanpassingen precies? Dat zie je terug in de infographic.

Naar de infographic

Kalender

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"190004"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Ga naar de kalender

 

 

Cookie-instellingen