Vanaf 30 oktober Leidraad voor iedereen beschikbaar

31-10-2019
10503 keer bekeken

Gemeenten stellen uiterlijk eind 2021 een Transitievisie Warmte vast. Daarbij zijn betrouwbare data erg belangrijk. Gemeenten kunnen daarvoor gebruikmaken van de Leidraad, die vanaf 30 oktober voor iedereen beschikbaar is.

Wat krijg je te zien in de Startanalyse?

De data uit de Startanalyse zijn te zien op de website van het PBL. Om in te loggen heb je een inlogcode nodig, die je kunt opvragen door naar een speciaal adres van het ECW een mail te sturen (inlog-startanalyse@rvo.nl). De data uit de Startanalyse kun je op verschillende manieren bekijken.

  1. Het gemeenterapport is een rapport met bijlagen die bestaan uit gemeentelijke tabellen. Deze onderliggende gemeentelijke tabellen op buurtniveau zijn te downloaden via een zip-file.

  2. De viewer toont resultaten van de Startanalyse in de vorm van kaarten. Zo kun je per strategie de verschillen tussen buurten zien. Dat is mogelijk voor een selectie van de indicatoren uit het gemeenterapport. De kaarten kunnen ook gebruikt worden om (per buurt of groep van buurten) gevolgen van de vijf strategieën met elkaar te vergelijken. De viewer kan veel, maar nog niet alles: het is een bètaversie en dus nog in ontwikkeling. Feedback op het gebruik en de functionaliteit van gebruikers is zeer welkom. Maak hiervoor gebruik van het feedbackformulier dat in de webomgeving van de viewer staat.

  3. Het datapakket is bedoeld voor mensen die voor een gemeente aanvullende analyses willen maken met behulp van computermodellen of GIS-tools. Het bevat gegevens per verblijfsobject. Het datapakket is vanaf 30 oktober beschikbaar en wordt aan de betreffende gemeente verstrekt. De gemeente kan dit beschikbaar stellen aan derden voor vervolganalyses.

De Leidraad als hulpmiddel voor gemeenten

De Leidraad is een hulpmiddel voor gemeenten bij het vaststellen van een Transitievisie Warmte. Daarom hadden gemeenten vanaf 15 oktober 2019 al toegang tot de Leidraad. Op basis van de eerste feedback vanuit gemeenten, is de viewer op een aantal onderdelen aangepast. De viewer is een bètaversie en wordt nog doorontwikkeld. Gemeenten kunnen via een feedbackformulier in de omgeving van de viewer hier input voor leveren. 

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen