Netbeheerders willen gemeenten ondersteunen via informatiepakket

copyright Rijksoverheid Spelende kinderen voor een rij huizen
10-11-2019
2238 keer bekeken

Ook de netbeheerders willen de gemeenten ondersteunen bij het maken van hun Transitievisie Warmte. Ze hebben daarom voor de gemeenten een informatiepakket gemaakt over de warmtetransitie.

Daarin vertellen de netbeheerders bijvoorbeeld wat de rol van de netbeheerder is en hoe de netbeheerder de gemeente kan ondersteunen. De netbeheerder is een belangrijke stakeholder in het proces om tot een Transitievisie Warmte te komen. Netbeheerders zijn verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van de elektriciteits- en gasnetten. Aanpassingen van deze netten moeten aansluiten bij de keuzes die gemeenten maken voor aardgasalternatieven. Daarnaast hebben netbeheerders veel data over en kennis van energie, die kunnen helpen bij de te maken keuzes.

Rol van de netbeheerder

Het pakket van de netbeheerders is vooral bedoeld voor iedereen die zich bij de gemeente bezighoudt met het opstellen van de Transitievisie Warmte. Daarnaast kan het informatief zijn voor andere belanghebbenden die meer willen weten over de rol van de netbeheerder in de warmtetransitie. Je kunt nu versie 0.8 van het informatiepakket downloaden. Het document wordt verder ontwikkeld, dus er komen nieuwe versies. Zie ook de site van Netbeheer Nederland: www.netbeheernederland.nl/transitievisie-warmte

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen