Terugblik Ronde van Nederland en laatste sessie – ook voor consultants

Samen in de viewer kijken en discussie tijdens de Ronde van Nederland in Drenthe
01-12-2019
2912 keer bekeken

Veel gemeenten deden mee aan de sessies over de Leidraad, die afgelopen tijd in elke provincie zijn georganiseerd. ‘Opvallend was de grote betrokkenheid van de gemeenten. En de sfeer. Die was eigenlijk overal goed.' Gemist? Ga naar de landelijke bijeenkomst op 12 december.

Gemeenteambtenaren volgden presentaties van het Expertise Centrum Warmte (ECW) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Ook keken ze in werksessies heel praktisch met ECW-helpdeskmedewerkers in de viewer. Daarnaast namen ze de gelegenheid te baat om met elkaar te sparren. ‘We waren op heel verschillende locaties. Eén gedeputeerde noemde de zaal waar we in zijn provincie waren ‘een bezemkast’; dat viel echt mee trouwens. We waren ook eens ergens waar het leek op een ballroom’, aldus ECW-coördinator Walter van den Wittenboer. ‘Eén ding hadden alle provincies gemeen: we werden overal enorm gastvrij onthaald.’ De bijeenkomsten van de Ronde van Nederland waren primair bedoeld voor gemeenteambtenaren en zij waren ook verreweg in de meerderheid. Soms kwamen er ook medewerkers van netbeheerders en woningcorporaties op de bijeenkomsten af.

Maatwerk en gesprek

‘Er waren veel vragen, en die konden we plenair, maar ook in kleinere groepjes beantwoorden. Elke bijeenkomst bood genoeg tijd voor maatwerk en gesprek. Ik hoop’, zegt Walter, ‘dat een mooi bijeffect van de Ronde van Nederland is, dat gemeenten de weg naar de helpdesk en de site van het ECW hebben gevonden.’

Genoeg tijd voor vragen

Wil je nog graag een bijeenkomst bezoeken? Een landelijke sessie op 12 december in Utrecht sluit de tour af. Die is voor gemeenteambtenaren die nog geen gelegenheid hadden om een Ronde van Nederland-bijeenkomst te bezoeken. Ook consultants zijn deze keer van harte welkom. Er is ruim de tijd om tijdens de bijeenkomst en de borrel naderhand je vragen te stellen.

Presentaties en impressie

In het menu-onderdeel ‘Afgelopen evenementen’ hebben we de presentaties van de Ronde van Nederland  opgenomen. Zo kun je ze bekijken als je de bijeenkomsten hebt gemist of als je ze nog eens wilt nalezen. Van de bijeenkomst van de provincie Utrecht hebben we een filmpje laten maken. 

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen