Aanleveren lokale data voor nieuwe versie Startanalyse

09-12-2019
4008 keer bekeken

Voorjaar 2020 komt er een nieuwe versie van de Leidraad. Het Planbureau voor de Leefomgeving rekent daarvoor het onderdeel Startanalyse opnieuw door. Gemeenten kunnen hiervoor uiterlijk 17 januari '20 informatie doorgeven over warmtebronnen, maar ook over buurten die niet hoeven worden doorgerekend.

De oproep voor het aanleveren van data is verzonden naar alle contactpersonen die het ECW heeft bij gemeenten. De data over warmtebronnen verwerkt het PBL als openbaar beschikbare informatie. Ook komen deze bronnen in de nieuwe versie van de Warmteatlas. Gemeenten kunnen daarnaast aangeven welke buurten in hun gemeente ze niet willen laten doorrekenen in de nieuwe versie van de Startanalyse. Dit kan onder voorwaarden: gemeenten kunnen het aangeven dat bepaalde buurten niet hoeven worden doorgerekend als het bestaande proeftuinen zijn of buurten waarvoor al een warmteplan is vastgesteld. Dit is ook mogelijk voor buurten waar gemeenten al eerder schriftelijk hebben gecommuniceerd over één specifieke warmteleveringsoptie die ze in de buurt willen toepassen. Bij vragen over het aanleveren van deze data kunnen gemeenten natuurlijk, zoals altijd, terecht bij de helpdesk.

De nieuwe versie van de Leidraad komt in het voorjaar van 2020 beschikbaar.

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen