Grote belangstelling voor bijeenkomst met netbeheerders en adviesbureaus

21-01-2020
1710 keer bekeken

30 experts van netbeheerders en adviesbureaus waren op vrijdag 17 januari bij het Expertise Centrum Warmte (ECW) om zich met 10 experts van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het ECW te verdiepen in de Startanalyse.

De Startanalyse is onderdeel van de Leidraad die gemeenten helpt om een Transitievisie Warmte te maken. Lex Bosselaar, adviseur bij het ECW: “Het initiatief voor de bijeenkomst kwam van Monique Hoogwijk van Netbeheer Nederland. Ze merkte dat er veel vragen leven bij alle netbeheerders over de details van de doorrekening van het PBL. De deelnemers hadden van tevoren vragen opgesteld en in een drietal themasessies zijn we daar doorheen gegaan. Ook bespraken experts van PBL met kleine groepen deelnemers het Vesta MAIS-model, het model waarin de Startanalyse is gemaakt. De deelnemers konden daarbij al hun vragen stellen, tot in de kleinste details. PBL- en ECW-experts deelden ook hun ervaring met de validatie van de gegevens die ze invoerden in het model en met vragen van gemeenten.” De vragen in de zaal gingen soms flink de diepte in, maar dat bleek geen probleem te zijn voor de meeste deelnemers. Lex: “Aan het eind van de bijeenkomst bleek dat de deelnemers daarover juist heel tevreden waren. Voor het PBL en het ECW was het heel nuttig om te zien hoeveel kennis er al is en waar de gebruikers van de Startanalyse mee bezig zijn. Al met al was het een hele geslaagde workshop.”

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen