Planning Leidraad Aardgasvrije Wijken aangepast - UPDATE

Klok Beeld: Chuttersnap via unsplash
09-04-2020
4324 keer bekeken

De Leidraad is een van de hulpmiddelen voor gemeenten voor het opstellen van de Transitievisie Warmte. De publicatie van de vernieuwde Leidraad is helaas vertraagd. Redenen zijn de coronamaatregelen en de extra aandacht voor nieuwe elementen in de Startanalyse.

De vertraging wordt aan de ene kant veroorzaakt door de getroffen maatregelen in verband met de bestrijding van het coronavirus. Het beoogde afstemmingstraject wordt hierdoor bemoeilijkt. Aan de andere kant is er extra aandacht nodig voor de nieuwe elementen binnen de Startanalyse (o.a. waterstof en isolatiegraad), om zo deze complexe zaken zo goed mogelijk te laten landen in de vernieuwde Leidraad. Zorgvuldigheid en goede kwaliteit zijn daarbij belangrijker dan snelle publicatie. Zodra bekend is wanneer de Leidraad beschikbaar wordt, zullen we dit laten weten. We gaan er nu vanuit dat dit na de zomer zal zijn en geven daarover zo snel mogelijk een update (die update was eerder verwacht eind mei).

Blijf op de hoogte

De aangekondigde Lente meet-ups, waarin we de vernieuwde Leidraad zouden toelichten en vragen zouden beantwoorden, gaan we verplaatsen vanwege de gewijzigde planning. We komen zo snel mogelijk met meer informatie, zoals over nieuwe data en wat het betekent als je je al hebt aangemeld. Wil je deze info en ander nieuws niet missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen