Inkooptips voor warmte-expertise

01-05-2020
2627 keer bekeken

Om tot een goede Transitievisie Warmte te komen, is veel specialistisch werk nodig. Niet alle gemeenten hebben die specialistische kennis en expertise in huis. Mogelijk wil ook jouw gemeente daarom expertise extern inkopen. Maar hoe doe je dit? Wij geven je graag wat inkooptips.

Als je gaat werken aan de Transitievisie Warmte voor jouw gemeente, is het om te beginnen belangrijk om te bedenken voor welke onderdelen in het traject je een externe partij nodig hebt en welke onderdelen je zelf kunt doen. Als je besluit om bepaalde expertise extern in te kopen, dan is het schrijven van een goede opdrachtomschrijving, een zogenaamde uitvraag, erg belangrijk. Wil jij weten welke belangrijke aandachtspunten je hierin moet verwerken? Je leest het in onze Inkooptips.

Let op: het ECW werkt op dit moment aan een regeling die gemeenten een financiële tegemoetkoming biedt als zij externe expertise willen inhuren. Het gaat dan om specialistische kennis en kunde, zoals het maken van warmtetransitie-berekeningen en data-analyses die nodig zijn voor de Transitievisie Warmte en/of uitvoeringsplannen. Zodra daar meer over bekend is, lees je er meer over op de website. 

 

Blijf op de hoogte

Wil je zeker weten dat je geen ECW-nieuws meer mist? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen