Terugblik webinar: ‘We hebben gekozen voor een warmtenet, wat nu?’

De volgende webinars gaan over de warmtestrategieën. Hoe verwarm je de woningen en gebouwen zonder aardgas?
24-06-2020
1441 keer bekeken

Op 11 juni was het eerste ECW-webinar en dat had als thema: ‘We hebben gekozen voor een warmtenet, wat nu?’. De ruim 70 deelnemers - waaronder bijna 60 gemeenten- hoorden tijdens dit webinar de ins en outs over wat erbij komt kijken als je als gemeente een warmtenet overweegt.

‘De helft van de gemeenten gaf aan zich te oriënteren op de aanleg voor een warmtenet als alternatief voor aardgas’, vertelt Machiel van Dalen van het Expertisecentrum Aanbesteden PIANOo, die naast Roy Blokvoort een presentatie hield. Er was ook ruimte voor vragen. ‘Daarvan kwamen er zoveel binnen dat we 10 minuten extra hebben doorgepraat met wie dat wilde.’ Ook zijn er afspraken gemaakt met 3 gemeenten die hun casus graag met het ECW wilden bespreken. ‘Deze optie is uiteraard ook beschikbaar voor andere gemeenten. Neem hiervoor gerust contact op met de Helpdesk van het ECW!’, aldus Roy Blokvoort.

Was je er niet bij, maar heb je wel belangstelling voor dit onderwerp? Je kunt het webinar terugkijken. Op onze website kun je de handreiking Hoe realiseer ik als gemeenten een lokaal warmtenet?, met handige praktijktips, nalezen.

Meer webinars

Je zult vanaf nu vaker webinars terugzien op de ECW-kalender. ‘Deze tijd dwingt ons daar een beetje toe’ zegt Roy Blokvoort. ‘Natuurlijk gaan we liever naar gemeenten toe en spreken mensen persoonlijk. Toch zien we ook voordelen. We kunnen zo meer op een makkelijke manier mensen door het hele land bereiken’, vertelt Roy.  
 

Warmtestrategieën

De eerstvolgende webinars zijn op 2 en 7 juli. Deze webinars horen bij elkaar en gaan over de warmtestrategieën. Ze zijn bedoeld voor gemeenten die bezig gaan of zijn met de Transitievisie Warmte. Kijk voor meer informatie in de kalender van het Expertise Centrum Warmte, waar je je ook op kunt geven.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen