Infographic over warmtestrategieën Startanalyse aangepast

24-09-2020
5924 keer bekeken

Als je een gebouw van het aardgas af wilt halen, zijn er aanpassingen nodig, zowel in als om het gebouw. Wat verandert er bijvoorbeeld bij een overstap naar een individuele elektrische warmtepomp? En wat betekent dit bij een hogetemperatuurwarmtenet? Dat zie je terug in de vernieuwde infographic.

In de Startanalyse rekent het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) 5 strategieën door met alternatieven voor het verwarmen met aardgas. Wil je overstappen op 1 van deze strategieën, dan zijn er aanpassingen nodig, zowel in als om het gebouw (de woningen, het kantoor, de winkel, etc.).  Daarbij kun je denken aan het aanpassen van radiatoren, het verzwaren van het elektriciteitsnet of het plaatsen van een warmtepomp. Maar welke aanpassingen zijn nodig bij welke strategie?

Dat overzicht vind je terug in de infographic over de warmtestrategieën uit de Startanalyse. De infographic is in samenwerking met het PBL gemaakt en is nu vernieuwd, zodat deze aansluit bij de Startanalyse 2020.

Deze infographic beschrijft voor elke strategie, en de verschillende varianten, stap voor stap  wat de benodigde aanpassingen zijn. Daarnaast zijn de aanpassingen ook gevisualiseerd, zodat zichtbaar wordt wat dat betekent voor het gebouw en de directe omgeving.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen