Nieuwe leeromgeving voor participatie bij duurzaam opwekken van energie

13-10-2020
2339 keer bekeken

Het Nationaal Programma RES, een van andere leden van onze ‘Klimaatfamilie’ heeft www.energieparticipatie.nl gelanceerd. Het is de leeromgeving voor participatie bij het duurzaam opwekken van energie.

Werk je als gemeente, waterschap, provincie of RES-regio aan een Regionale Energiestrategie (RES)? Dan is het betrekken van inwoners, volksvertegenwoordigers, maatschappelijke partijen, initiatiefnemers en marktpartijen ongetwijfeld een belangrijk onderwerp van gesprek. 

Maar wie betrekt wie bij de plannen en op welk moment? En hoe kun je dat proces het beste inrichten? Zijn er minimale eisen voor participatie en wat wil je er eigenlijk mee bereiken? Daarbij helpen kennis en informatie, maar ook praktijkvoorbeelden en praktische tools. Daarom lanceert het Nationaal Programma RES de nieuwe online leeromgeving Energieparticipatie.nl. Een leeromgeving boordevol informatie van en voor elkaar. Over van alles wat van belang is bij het meepraten, meedenken en meedoen bij het opwekken van duurzame energie.
 

Een levendige leeromgeving voor iedereen

Er zijn al heel veel tools, gidsen en handreikingen over participatie in de energietransitie. Zóveel zelfs dat mensen soms door de bomen het bos niet meer zien. Daar biedt Energieparticipatie.nl de helpende hand. Met kennis, voorbeelden, praktische handvaten, uitwisseling van ervaringen en expertise.

Bezoekers kunnen de meest recente kennis opdoen over de mogelijkheden, vormen en doelen van participatie bij duurzaam opwekken van energie. Die kennis helpt hen om weloverwogen keuzes te maken bij het inrichten van- of deelnemen aan participatie. Ook kunnen zij kennis en ervaringen delen, zodat iedereen ervan kan leren. Daardoor groeit de leeromgeving. Zodat straks nóg veel meer kennis te raadplegen is.

               

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen