Nieuw factsheet Warmteopslag

12-01-2021
1788 keer bekeken

In steeds meer gemeenten ziet het ECW plannen of initiatieven ontstaan voor warmtenetten in combinatie met opslag van warmte. Dit merken we ook bij de Helpdesk, waar hier regelmatig vragen over binnenkomen. Reden voor het ECW om een factsheet te maken over warmteopslag.

In de nieuwe factsheet ‘Warmteopslag’ vind je bijvoorbeeld meer informatie over het waarom, de techniek en de duurzaamheidsaspecten van warmteopslag. Ook gaat de factsheet in op de rol van warmteopslag in combinatie met de toename van hernieuwbare elektriciteitsproductie.

Vaak levert een hernieuwbare warmtebron continu warmte, terwijl er niet op elk moment van de dag of het jaar evenveel warmte nodig is. Denk aan een koude winterdag en het moment in de ochtend dat veel mensen tegelijkertijd douchen. Het tijdelijk opslaan van warmte voor later gebruik kan hiervoor een duurzame oplossing zijn.

Achtergrondinformatie factsheets

Het ECW heeft meerdere factsheets beschikbaar, over gebouwmaatregelen en energiebronnen en -dragers. De factsheets zijn speciaal bedoeld voor gemeenten, om te gebruiken als achtergrondinformatie bij het maken van een transitievisie warmte. Wil je iets weten over een factsheet, of iets opmerken of aanvullen? Dat kan! Neem dan contact op met onze Helpdesk. Wij horen graag van je.

Naar de factsheet warmteopslag

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen