Online kennis- en leerbijeenkomsten in november

06-10-2021
1246 keer bekeken

Expertise Centrum Warmte organiseert twee online bijeenkomsten. Op 2 november komen hybride warmtepompen aan bod en op 9 november isolatie & ventilatie. Tijdens deze bijeenkomsten vertelt een gemeente een inspirerend verhaal uit de praktijk en hoor je de laatste ontwikkelingen over de techniek.

Online kennis- en leerbijeenkomst hybride warmtepompen

Woningen duurzaam verwarmen met minder aardgas en geschikt maken voor de toekomst, kan met hybride warmtepompen. Hoe duurzaam is het en waar is het geschikt? Wat zijn de laatste ontwikkelingen en welke rol kan de gemeente spelen? Op dinsdag 2 november om 14.00 uur gaan we hierover samen in gesprek. 

Laatste ontwikkelingen rondom hybride warmtepompen en de aanpak van gemeente Ameland

ECW-expert Tomas Olejniczak vertelt je meer over de laatste ontwikkelingen over de techniek van hybride warmtepompen, subsidies, innovaties en beleid. Luc van Tiggelen van de gemeente Ameland laat zien hoe zij met hybride warmtepompen met kleine stappen, grote slagen maken. Tijdens deze bijeenkomst presenteert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de inspiratiegids van BZK en ECW, met daarin best practices van de projectmatige inzet van hybride warmtepompen. We sluiten af met een tafelgesprek met Luc van Tiggelen en Tomas Olejniczak. Tijdens deze online bijeenkomst is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

Meld je aan voor de bijeenkomst over hybride warmtepompen

Bekijk meer informatie over het programma en meld je aan

Online kennis- en leerbijeenkomst isolatie & ventilatie

Van het aardgas af? Isoleren is de eerste stap. Door een woning goed te isoleren blijft de warmte namelijk binnen. Met isoleren bereid je de woning voor om van het aardgas af te gaan én je start meteen met energie besparen. In een goed geïsoleerde woning kunnen verschillende technieken gebruikt worden om de woning daadwerkelijk aardgas vrij te maken. Wél is voldoende ventileren voor een gezond binnenklimaat erg belangrijk. Welke mogelijkheden zijn er en welke rol kan de gemeente daarbij spelen? Op dinsdag 9 november om 14:00 uur gaan we hierover samen in gesprek.

Laatste ontwikkelingen rondom isolatie & ventilatie en de aanpak van de gemeente Leusden

ECW-expert Jacqueline Hooijschuur vertelt je meer over de laatste ontwikkelingen over de techniek van isolatie & ventilatie, subsidies, innovaties en beleid. Huibert Boer van de gemeente Leusden laat je zien welke plannen zij hebben om bewoners te ontzorgen. Zodat zij op natuurlijke momenten de juiste beslissingen kunnen nemen over het toekomstbestendig maken van hun woning. Hierbij speelt isolatie en ventilatie een grote rol. De gemeente Leusden is een van de vier gemeenten die samenwerkt met de DoeTank Publieke Ontzorging. De Doetank publieke ontzorging is een actiegericht leerexperiment waarin onderzocht wordt hoe woningeigenaren hun woning op een makkelijke, slimme en leuke manier, toekomstbestendig kunnen maken. Tijdens deze online bijeenkomst is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

Meld je aan voor de bijeenkomst over isolatie & ventilatie

Bekijk meer informatie over het programma en meld je aan.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen