Terugblik 2021: stappen gezet in de warmtetransitie

30-11-2021
1179 keer bekeken

2021 is al weer bijna ten einde. Dit jaar zijn er behoorlijke stappen gemaakt in de warmtetransitie in de gebouwde omgeving. Veel transitievisies warmte zijn inmiddels vastgesteld of worden binnenkort nog door de gemeenteraad behandeld. Wij kijken graag terug op afgelopen jaar.

Het Dashboard Eindgebruikerskosten ging live

Na de oplevering van de Startanalyse in september 2020 (samen met PBL), kwam dit jaar het Dashboard Eindgebruikerskosten beschikbaar. Met deze tool krijgen gemeenten inzicht in de eindgebruikerskosten van verschillende warmtestrategieën voor eigenaar-bewoners, huurders van corporatiewoningen en huurders van particuliere huurwoningen. Naar aanleiding hiervan kreeg ook onze Handreiking voor lokale analyse een update.

Enkele hoogtepunten op een rij

 

Inspirerende praktijkverhalen

Hoe gaat het aardgasvrij maken van een wijk in de praktijk? Om gemeenten te inspireren deelden we verhalen uit de praktijk. Hierbij legden we de focus op de technieken. Waar loop je als gemeente tegenaan en wat zijn de succesfactoren? In de rubriek ‘Technieken uit de praktijk’ lees je hier alles over.

Vooruitkijken naar 2022

In 2022 willen we gemeenten verder ondersteunen bij de vertaling van de transitievisies warmte naar uitvoeringsplannen. Om nog beter aan te sluiten bij de behoeften werkt het Expertise Centrum Warmte samen met een klankbordgroep van gemeenten. Daarnaast kijken we samen met gemeenten in een evaluatie waar de behoefte ligt en hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren.

In 2022 zetten we onze onafhankelijke kennis weer heel graag voor jullie in! Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder de volgende stappen in de warmtetransitie binnen de Gebouwde Omgeving!

Heb jij een idee of loop je ergens tegenaan waar wij je bij kunnen helpen? Neem dan contact op met de helpdesk

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen