228 miljoen euro subsidie voor warmtepompen en isolatie

17-01-2022
1045 keer bekeken

De Rijksoverheid verhoogt de subsidiebedragen voor onder andere (hybride) warmtepompen. Woningeigenaren kunnen hiervoor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) gebruiken.

30 procent van de investeringskosten wordt gedekt door de subsidie

Dit was voorheen 20 procent voor een (hybride) warmtepomp. De subsidie ontvang je bij de aanvraag van minimaal twee isolatiemaatregelen of bij combinatie van één isolatiemaatregel en een (hybride) warmtepomp.

De subsidie kun je ook combineren met één isolatiemaatregel en een zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet.

De verhoging geldt in ieder geval tot en met 2024 en wordt de komende jaren aangevuld:

  • 2022: 64 miljoen euro.
  • 2023: 96 miljoen euro.
  • 2024: 128 miljoen euro.

Met de ISDE wil de Rijksoverheid woningeigenaren ondersteunen om de komende jaren minder energie te gebruiken en hun woning zo te verduurzamen dat ze straks zonder aardgas verwarmd kunnen worden.

Bekijk hoeveel ISDE subsidie in jouw gemeente is verleend

Met de ISDE viewer zie je in een oogopslag hoeveel subsidie er is gegeven en voor welke apparaten deze is gebruikt. De gegevens geven een overzicht vanaf 1 januari 2016 (de start van de regeling) tot en met 31 december 2020.

Meer informatie of vragen

Lees meer informatie over de ISDE op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de kamerbrief over ‘Stimulering van de hybride warmtepomp’. Wil je meer informatie over de (hybride) warmtepomp? Bekijk dan onze factsheets. Heb je vragen over de (hybride) warmtepomp? Neem dan contact op met onze Helpdesk. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen