Online bijeenkomst ‘Gemeentelijke stakeholders vertellen – De energiecoöperatie’

13-04-2022
2226 keer bekeken

Bij het opstellen van een uitvoeringsplan zijn stakeholders onmisbaar. Daarom organiseert het Expertise Centrum Warmte een webinarreeks: Gemeentelijke stakeholders vertellen. Op 30 mei gaan we in gesprek over de samenwerking met een energiecoöperatie.

Samenwerken met de lokale energiecoöperatie 

In bijna alle gemeenten zijn een of meerdere lokale energiecoöperatie actief. Gemeenten werken over het algemeen graag met hen samen, omdat deze energiecoöperaties vaak bestaan uit actieve en betrokken bewoners. Maar hoe werk je als gemeente samen met een lokale energiecoöperatie en vice versa als het gaat om het verduurzamen van woningen of in een (wijk)uitvoeringsplan? 

Op maandag 30 mei gaan we hierover van 14:00-15:00 uur samen in gesprek

Timo Veen van de gemeente Opsterland vertelt over de kansen en uitdagingen van de warmtetransitie en de samenwerking met lokale belangenverenigingen en energiecoöperaties. Pieter de Kroon van de energiecoöperatie Wijnjewoude Energieneutraal (WEN) vertelt over de energiecoöperatie en over de samenwerking met de gemeente. Daarnaast komt ook Siward Zomer van Energie Samen (koepelorganisatie van energiecoöperaties) aan het woord.

Bekijk het volledige programma en meld je aan

In een reeks van online bijeenkomsten laat het ECW de komende tijd meer stakeholders van gemeenten aan het woord. Na de energiecoöperaties, staan de netbeheerders centraal in het najaar.

Meer informatie of vragen?

Heb je nog vragen over deze of een andere online kennis- en leerbijeenkomst? Laat het ons dan weten door je vraag te stellen aan onze Helpdesk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen