Update: bestaande gebouwen aansluiten op een warmtenet

13-04-2022
2841 keer bekeken

We hebben kennis over het aansluiten van bestaande gebouwen op een warmtenet gebundeld. In deze update lees je meer informatie over de kosten en waar de demarcatie (overgang van warmtebedrijf naar gebouweigenaar) ligt wanneer de warmte wordt geleverd.

Nieuwe informatie over demarcatie warmtebedrijf en gebouweigenaar

Om bestaande gebouwen aan te sluiten op een warmtenet voeren het warmtebedrijf en de eigenaar van het gebouw werkzaamheden uit. Over wie wat doet maak je afspraken. Op basis van praktijkvoorbeelden en eigen onderzoek geven we een aantal mogelijkheden. Per mogelijkheid lees je de voor- en nadelen. Ook geven we aan hoe de verantwoordelijkheden zijn verdeeld op het moment dat de warmte echt geleverd wordt.

De informatie over kosten is uitgebreid

Er zijn nog weinig kostenkentallen uit de praktijk beschikbaar voor het aansluiten van de bestaande bouw op een warmtenet. Daarom hebben we twee analyses uitgevoerd. Een analyse van een aantal businesscases voor bestaande projecten en een analyse van een aantal begrotingen uit de SAH-regelingOp basis van deze uitkomsten is de informatie over kosten uitgebreid met:

  • Een indeling van de kosten die komen kijken bij het aansluiten van bestaande gebouwen op een warmtenet.
  • Algemene kostenkentallen.

Het zijn nog steeds globale kentallen en er zit een grote bandbreedte in. Het is daarom altijd belangrijk om goed uit te zoeken wat de kosten zijn voor jouw specifieke project.


Meer informatie of vragen

Neem dan contact op met onze HelpdeskEen van onze adviseurs helpt je graag verder.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen