Gemeente Apeldoorn en woningcorporatie Ons Huis bouwen aan een langdurige samenwerking

21-12-2022
2391 keer bekeken

Op dinsdag 29 november organiseerde het Expertise Centrum Warmte (ECW) een online kennis- en leerbijeenkomst over de woningcorporatie. De gemeente Apeldoorn en de woningcorporatie Ons Huis namen ons mee in hun samenwerking.

Samen communiceren over een gezamenijk verhaal

De online sessie begon met Tessa Katerberg-Dekker van de gemeente Apeldoorn. Tessa: “Bij de totstandkoming van de transitievisie warmte is onder meer samengewerkt met de woningcorporatie om tot een gezamenlijke transitievisie voor de gemeente Apeldoorn te komen. In deze transitievisie warmte komen drie sporen aan bod: isoleren, ventileren en besparen,  aan de slag met uitvoeringsplannen in de vier wijken van de toekomst en beleid onderzoek en innovatie. Alhoewel de gemeente de regierol heeft is de samenwerking met alle partners zoals met de woningcorporatie essentieel.  Deze samenwerking strekt zich ook uit tot het gezamenlijk communiceren naar de bewoners zodat er naar de bewoners (huurders en particulieren) een verhaal verteld wordt. Daarnaast leert de gemeente Apeldoorn ook van andere gemeenten zoals tijdens inspiratiesessies met de gemeente Deventer waarbij er veel tips en trucs worden uitgewisseld over de energietransitie“.

In gesprek met je woningcorporatie

Jeroen Knoop, projectcoördinator Vastgoed en Projecten van  woningcorporatie Ons Huis, vertelde dat het voor de woningcorporatie heel belangrijk is om samen met de gemeente op te trekken in de energietransitie. “Ook tussen de woningcorporaties is in Apeldoorn een samenwerkingsverband waardoor de belangen op alle niveaus, zowel bestuurlijk als op uitvoeringsniveau goed geborgd zijn.

Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente, een bronhouder, een netbeheerder en een warmteleverancier waardoor er bij de ontwikkeling van het warmtenet in de wijk Kerschoten verdere stappen zijn gezet naar de uitvoering”.

Marissa van Groenestijn, belangenbehartiger bij Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties: “We juichen samenwerking van gemeenten en woningcorporaties van harte toe en dit Apeldoornse voorbeeld laat zien dat het werkt. Daarnaast zijn er succesvolle voorbeelden van samenwerking tussen gemeenten en woningcorporaties te noemen uit Amsterdam, de Drechtsteden, Breda en Tilburg.”

Terugkijken

Ben je nieuwsgierig wat er tijdens deze bijeenkomst nog meer besproken is? Of wil je nog een deel terugkijken? Geen probleem! 

 

Meer weten?

Vragen?

Stel je vraag aan onze helpdesk. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen