Nieuw: instructiefilmpjes template businesscase warmtenetten

25-01-2023
2607 keer bekeken

Met tips uit deze filmpjes kun je de template businesscase warmtenetten nog makkelijker gebruiken. Hierdoor krijg je sneller inzicht in de kosten en opbrengsten van een warmtenet. Gebruik de resultaten in gesprekken of om inzicht te krijgen in de haalbaarheid van een warmteproject.

Informatie template businesscase warmtenet uitgebreid

In 2020 ontwikkelde het Expertise Centrum Warmte de template businesscase warmtenetten. De informatie op de website en bijbehorende handleiding is nu uitgebreid met instructiefilmpjes. De filmpjes geven een introductie van de template. Ook als je bekend bent met de template geven de filmpjes mogelijke extra inzicht. Ze geven namelijk uitleg hoe je de verschillende onderdelen gebruikt. 

Een casus doorlopen van begin tot eind

In de instructiefilmpjes nemen we je mee in een concreet voorbeeld van een casus, die we samen helemaal doorrekenen. In de eerste video (introductie) leggen we het doel van template uit, voor wie het nuttig is, welke kennis benodigd is en welke resultaten eruit komen. Daarna gaan we kijken naar een voorbeeldwijk. We doorlopen alle stappen van het template, laten we zien hoe je het invult en welke resultaten eruit komen. 

Daarna gaan we verder met de verdieping van het startmotortemplate. We bespreken welke functionaliteiten je op ieder tabblad kan gebruiken. In deze video behandelen we de losse tabbladen van het model en leggen we uit hoe deze samenhangen. Zo weet je precies waar je wat moet invullen, hoe de gegevens verwerkt worden en waar je de resultaten terugvindt. 

De template businesscase warmtenetten 

Gemeenten, woningcorporaties, warmtebedrijven en andere partijen kunnen met de template beter inschatten wat de kosten en opbrengsten van een warmtenet zijn, voor de gebouweigenaar, bewoner en het warmtebedrijf. Deze inzichten gebruik je bijvoorbeeld in het gesprek over kosten, opbrengsten en risico’s. Zo kan je goed afspreken wat een eventuele bijdrage van de bewoners moet worden. De template geeft ook een eerste inzicht in de haalbaarheid van een warmteproject. De template is inmiddels al vaak succesvol ingezet voor diverse warmteprojecten en er zijn diverse updates en verbeteringen doorgevoerd.

Meer informatie of vragen

Heb je vragen over het template businesscase warmtenetten, de handleiding of instructiefilmpjes? Neem dan contact op met onze helpdesk. Een van onze adviseurs helpt je graag verder. 
 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen